EKH

Nadat de overheid besloot de Inspectie van de Havenarbeid, die toezicht uitoefende op naleving van wetten en normen bij het keuren van hijsgereedschappen, op te heffen is de sectie Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen (EKH) tot stand gekomen. Dit was op initiatief van een aantal keurbedrijven.

Een van de leden van het eerste uur is Rusch Hijs- en heftechniek, al sinds de oprichting statutair van EKH in 1996. De belangrijkste doelstelling van de EKH is dat de aangesloten bedrijven zich verplichten hun diensten en producten conform strenge technische voorschriften te leveren, en daarmee de kwaliteit van het inspecteren en certificeren op een zo hoog mogelijk niveau te houden. De EKH voorschriften zijn gebaseerd op de huidige wet-, norm en regelgeving aangevuld met branche specifieke richtlijnen. De keurende werkzaamheden die bedrijven verrichten, gebeuren volgens EKH voorschriften.

AMTeK staat voor Aboma Management Technische Keuringen. AMTeK Brandweer systeem is speciaal ontwikkeld voor de uitvoering van veiligheidskeuringen van brandweermaterieel. Diverse brandweerkorpsen in Nederland doen een beroep op Rusch Hijs- en heftechniek voor het uitvoeren van materieelkeuringen. Een van onze medewerkers is in het bezit van de certificaten AMTeK brandweer zelfstandig keuren van redvoertuigen (autoladder en hoogwerker) en tankautospuit, motorspuitaanhanger en hulpverleningsvoertuig.

Onze keurmeesters van Rusch hijs- en heftechniek B.V. werken volgens de richtlijnen van de Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen (EKH) en Rusch Hijs- en Heftechniek B.V. is uiteraard ook voorzien van een geldig EKH certificaat. Een aantal medewerkers van Rusch Hijs- en Heftechniek beschikken over het DNV-certificaat van vakbekwaamheid Keurmeester Hijskranen. Ook zijn diverse medewerkers gecertificeerd voor onder andere:

  • Inspectie diverse persoonlijke beschermingsmiddelen (waaronder valbeveiligingen)
  • Keurmeester ladders, trappen, rolsteigers
  • Elektrisch gereedschap volgens NEN 3140
  • Elektrische kraanbedrijfsinstallaties “vakbekwaam persoon” NEN 3140
  • Keurmeester mobiel intern transport materieel
  • NDO level 2R magnetisch onderzoeker volgens ASNT-richtlijnen

www.ekh.nl # ledenzoeker www.aboma.nl # keuringen # Amtek


Certificaten Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen

Boven de haak Onder de haak
EKH Certificaat Boven de Haak EKH Certificaat Onder de Haak